Varm airfryer-oppskrift: Hollandske donuts

Det er koldt udenfor, en barsk vind blæser rundt om huset, og alle forbereder sig på nytårsfesterne. Det er den tid på året, hvor du kan prøve noget nyt, og denne opskrift på hollandske donuts, eller oliebollen, er perfekt til det.

Hollandske donuts: Oliebollen

Hollandske donuts er lækre, bagte godbidder fyldt med rosiner og serveret med flormelis. De er en ægte hollandsk tradition, og hvert år er der lange køer foran boderne, der sælger hollanske donuts.

I år kan du nemt lave din egen sundere version af hollandske donuts med en hot air fryer. Du slippet helt for varm olie, fedtede fingre og masser af kalorier. Alt du skal gøre, er at nyde denne lækkerbid.

Ingredienser:

- 400 g mel


- 2 tsk salt


- 20 g gær


- 300 ml mælk (håndvarm)


- 1 spsk sukker


- 2 æg


- 200 g rosiner


- Bradepande til hot air fryer


Forberedelse:

Bemærk: Hvis du ikke har en bradepande, bør du tilsætte mindre mælk. Det gør dejen mere fast, så den kan lægges i den medfølgende air fryer-bakke. Det kan dog desværre ændre smagen og strukturen i de hollandske donuts.

1. Opløs gæren i mælken, og lad den stå i nogle få minutter.
2. Bland mel, salt og sukker.
3. Tilsæt æggene samt blandingen med mælk og gær i melet.
4. Ælt det hele sammen med hænderne, eller brug dejkroge. Gør dette i ca. 10 minutter for at få en elastisk dej.
5. Bland rosinerne i.
6. Tildæk skålen og og lad dejen hæve i ca. 1 time.
7. Sæt skefulde med dej på bradepanden, og bag dem i 10 minutter ved 200 grader. Vend de hollandske donuts efter 5 minutter. (Bag ikke for mange donuts ad gangen, så får du det bedste resultat.)

Servér de hollandske donuts, eller oliebollen, med flormelis. God fornøjelse!

Nedis® hot air fryers

Brug din Nedis hot air fryer til at lave disse herlige hollandske donuts, eller brug den til at lave sunde måltider året rundt.